OPTIMUSTMMR
Racionalizacija 
očitavanja potrošnje
Automatski sistem za racionalizaciju i optimizaciju očitavanja potrošnje omogućava uštedu  od 30% do 50% u odnosu na postojeće troškove.
Racionalizacija se postiže povećavanjem efikasnosti očitavanja potrošnje, tako što se učestanost očitavanja usklađuje sa očekivanom potrošnjom

Šabac, Avgust, 2002:  OmniData je u okviru sistema za naplatu komunalnih usluga pustila u rad programski modul OPTIMUS, namenjen racionalizaciji očitavanja potrošnje vode.
 
 
 
OPTIMUS i efekti primene  

Očitavanje potrošnje vode je obiman periodični posao, koji prate značajni troškovi. Primenom sistema za racionalizaciju očitavanja potrošnje se omogućava ostvarivanja ušteda od 30% do 50% u odnosu na postojeće troškove.

OPTIMUS omogućava optimalnije i racionalnije očitavanje potrošnje povećavanjem efikasnosti očitavanja, tako što učestanost očitavanja potrošnje za svako merno mesto automatski podešava prema očekivanoj potrošnji.

Sistem za racionalizaciju očitavanja potrošnje omogućava kvalitativno i kvantitativno poboljšanje strategije očitavanja potrošnje i usklađivanje prema potrebama i okolnostima. OPTIMUS je softver koji se integriše u programski paket NAPLATA, kao i OPTIMUS PDA (AQUAMER) sistem automatizaciju očitavanja potrošnje, ali se može primeniti i okviru drugih sistema za naplatu komunalnih usluga.

Primenom se ostvaruje više pozivnih efekata kao što su:


Za sve ostale informacije stojimo vam na raspolaganju.

Pogledaj:
Automatizacija evidencije potrošnje vode
Optimizacija evidencije potrošnje
 
 
 


To Top

© 2002 OmniData - Šabac. Sva prava zadržana.